اين روز براي نخستين بار در سال 1992 ميلادي به منظور گراميداشت سالروز تصويب قانون برنامه جهاني در ارتباط با معلولين از سوي مجمع عمومي سازمان ملل متحد اعلام گرديد. هدف از اين اقدام ارتقاء رشد اذهان عمومي درباره مسائل مربوط به معلوليتهاي مختلف؛ و افزايش آگاهيهايي بوده است كه مي بايست از مساله پيوستن افراد معلول در تمامي جنبه هاي سياسي؛ اجتماعي؛ اقتصادي و فرهنگي زندگي منتج شود. اين وضع به همين منوال طي شد تا در سال 1999 شعاري با مضمون ( امكان دسترسي براي همه در هزاره جديد) برگزيده شد و سرلوحه امور قرار گرفت. بيش از پانصد ميليون نفر به دليل نقص در سيستم روحي و مغزي جسمي و حسي از معلوليت رنج مي برند. اينان هر كجا كه باشند و در هر نقطه اي از دنيا كه به سر برند به دليل موانع ظاهري و يا اجتماعي با محدوديتهايي در زندگي خود مواجه مي شوند. در طي بيست سال اخير كوششهاي چشمگيري در شناساندن و معرفي اشخاص معلول به جامعه انساني صورت پذيرفته است.يكي ازمواردي كه مي توان از آن به عنوان نقطه عطفي در اين زمينه نام برد اعلام سال 1981 ميلادي به عنوان سال جهاني معلولين است كه توسط مجمع عمومي سازمان ملل متحد صورت پذيرفت. در سال بعد ( 1981 ) فاصله سالهاي 1992 � 1983 ميلادي دهه جهاني معلولين نام گرفت تا كيفيت و شركت فعالانه و همه جانبه افراد معلول را در زندگي اجتماعي و گسترش و پيشرفت آنها ارتقاء بخشد. قانون برنامه جهاني در ارتباط با معلولين كه در سال 1982 توسط مجمع عمومي سازمان ملل متحد به تصويب رسيد چارچوبي بين المللي را براي الحاق و انضمام مسائل مربوط به انواع معلوليتها به يك برنامه ريزي ملي را فراهم مي آورد.در سال 1993 قوانين استاندارد در زمينه برابر سازي مجالها و فرصتهاي زندگي براي افرادي كه با انواع معلوليتها دست و پنجه نرم مي كنند به قانون مذكور افزوده شد تا به منزله مكمل آن بوده و موجب قوام آن گردد. عليرغم آنكه اين قوانين هيچگونه اجباري را براي دولتها بوجود نمي آورند، تلويحا به عنوان تعهدات اخلاقي و سياسي تلقي مي شوند كه دولتها مي بايست در راه يكسان سازي فرصتهاي زندگي براي افراد معلول متقبل شوند. كوتاه سخن آنكه قوانين به اختصار بيان كننده اصول ويژه در مورد مسائلي چون مسئوليت پذيري، اقدام مقتضي و همكاري مي باشند. مساله يكسان سازي فرصتها و مجالها براي معلولين هر روز بيش از پيش توجه سازمان ملل متحد را به خود معطوف مي نمايد. يكي از مهمترين دغدغه ها در اين ميان به ويژه دسترسي به فناوري جديد، و نيز به محيط فيزيكي مي باشد. مساله(موج اصلي) نيز حائز اهميت مي باشد و عبارت است از: گنجانيدن بعد معلوليت در ارائه رهنمودها و خط مشيهايي كه گستره عظيمي از پيوستاري متشكل از ملاحظات اجتماعي و اقتصادي را در برميگيرد.
12آذر سال 1358 قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران به تصويب رسيد.
پس از پيروزي انقلاب اسلامي و برگزاري اولين انتخابات كه منجر به تعيين نوع حكومت و تشكيل جمهوري اسلامي در ايران شد، بحث راجع به تعيين قانون اساسي نظام در محافل مختلف گسترش يافت.
در اين مرحله با تيزبيني حضرت امام خميني (ره) پيشنويس قانون اساسي كه پايه نظام جمهوري اسلامي ايران را بر آموزه ها و ارزشهاي حيات بخش اسلام به ويژه عدالت اجتماعي و جامعه توحيدي قرار داده، نگارش يافت و با تاكيد آن حضرت انتخاب مجلس خبرگان قانون اساسي در 12 مرداد 1358 برگزار شد.
اين مجلس در 28 مرداد سال 1358 فعاليت خود را آغاز كرد تا اين كه پس از 3 ماه تلاش و كوشش فوقالعاده و كار پرمسئوليت تدوين قانون اساسي جمهوري ايران را به انجام رساند.
روزي كه پرسنل شجاع نيروي دريايي ارتش با كمترين امكانات و با ايثار جان بهترين عزيزان و همرزمان خود، بزرگترين ضربه را بر پيكر نيروي دريايي ارتش بعث عراق وارد ساختند و شجاعانه از حقانيت و تماميت ارضي ايران اسلامي دفاع كردند. آنان با اهدا خون خود در دل آبهاي مواج و خروشان خليج فارس به نداي هل من ناصر حسين زمان لبيك گفتند و با افتخار شربت شهادت نوشيدند. به طوريكه چگونه زيستن را به آنان كه مي خواهند حسين وار زندگي كنند و پيرو مكتب اسلام تشيع سرخ علوي باشند، آموختند. يكي از ثمرات ارزشمند اين رشادتها و پايمرديها حضور همه جانبه و هماهنگ برادران ارتشي و سپاهي و در كنارآنان نيروهاي بسيجي و مردمي در سراسر مرزهاي آبي ميهن اسلاميمان است و بر خود مي بالند كه تحت امرفرماندهي كل قوا حضرت آيت الله خامنه اي ولي امر مسلمين در حراست از مرزهاي آبي كشور اسلاميمان انجام وظيفه مي كنند. اگر در اوايل پيروزي انقلاب نيروي دريايي احساس تنهايي مي كرد، امروز بر خود مي بالد كه در كنار نيروهاي مردمي و سپاهي با اقتدار تمام در مقابل دشمنان اسلام ايستاده است. از سوي ديگر مردم نيز اين افتخار را استحقاق خود مي دانند كه حافظان و دريادلاني دارند كه سرافرازانه به پيروي از ولي امر مسلمين از سرحدات اسلام پاسداري مي كنند و با آرامش خيال به زندگي شرافتمندانه خود ادامه مي دهند. چه چيزي با ارزشترين و والاتر از اين مي توان يافت كه ارتش نيرومند در كنار ملتي سلحشور و در زير سايه الهي، تحت امر ولايت فقيه با صفا و صميميت زندگي مي كنند و از ارزشهاي اسلامي دفاع مي كنند؟ تحقق همه اين ارزشها خبر به ايثار و از خودگذشتگي و ثمره خون هاي عزيزاني كه در طول هشت سال دفاع مقدس در ميادين نبرد حق عليه باطل و در پهنه آبهاي نيلگون خليج فارس ايستادند و استقامت كردند چيز ديگر نمي تواند باشد. عزيزان و شهيداني كه از جان و مال خود گذشتند و چراغ روشني براي پويندگان راه حق و حقيقت شدند.
مأموريت اصلي نيروي دريايي:
نيروي دريايي وظيفه خطير حفاظت از سواحلي به طول بيش از 3000 كيلومتر در شمال و جنوب و همچنين دفاع از آب هاي ساحلي و منابع حياتي و استراتژيك كشور را بر عهده دارد و همواره به عنوان وزنه اي تعيين كننده در منطقه خليج فارس و درياي عمان، به حساب مي آيد. اين نيرو بايگان هاي شناور دريايي، تفنگداران و تكاوران، اسكادرانهاي هوانا و هوادريا، واحدهاي پروازي نيرو و غواصان زبده و يگانهاي زير سطحي كيلو كلاس بر حوزه هاي تحت حفاظت و حراست خود در خليج فارس و درياي عمان و درياي خزر تسلط كامل دارد و هرنوع فعاليتي را از سوي دشمن و در محدوده قانوني خود، خنثي مي كند. ناوهاي جنگي كشورمان با توجه به حركت هاي قدرت هاي جهاني مبني بر حضور دريايي در اقيانوس هند و درياي عمان، در طول جنگ تحميلي و پس از آن، دست به تدابير امنيتي زدند و با نظارت كامل بر حضور اين كشتي هاي جنگي بيگانه، آمادگي خود را براي مقابله با تهديدات احتمالي آنان حفظ كرده اند. اجراي مانورهاي متعدد و به نمايش گذاشتن توان رزمي ـ عملياتي در منطقه استراتژيك خليج فارس، در مقاطع حساس دوران دفاع مقدس و پس از آن، نشان دهنده حضور قدرتمندانه جمهوري اسلامي ايران در منطقه و حاكميت آن بر آب هاي خليج فارس است.
حضرت علي بن الحسين ، ملقّب به سجّاد و زين العابدين، روز پنجم شعبان سال 38 هجرى يا 15 جمادى الاولى همان سال، در مدينه ديده به جهان گشود .مادر مكرّمه آن حضرت بنا بر منابع تاريخ اسلامى، غزاله از مردم سند يا سجستان كه به سلافه يا سلامه نيز مشهور است، ميباشد.
ولى بعضى از منابع ديگر نام او را شهربانويه، شاه زنان ، شهرناز، جهان بانويه و خوله، ياد كرده اند.
امام سجّاد(عليه السلام) در بدترين زمان از زمان هايى كه بر دوران رهبرى اهل بيت گذشت مي زيست، چه، او با آغاز اوج انحرافى، معاصر بود كه پس از وفات رسول اكرم (صلى الله عليه وآله وسلم) روى داد.
امام(عليه السلام) با همه محنتها و بلاها كه در روزگار جدّ بزرگوارش اميرالمؤمنين(عليه السلام) آغاز گرديده بود همزمان بود.
او سه سال پيش از شهادت امام على(عليه السلام)متولّد گرديد، وقتى ديده به جهان گشود، جدّش اميرمؤمنان(عليه السلام)در خطِّ جهادِ جنگِ جمل، غرق گرفتارى بود و از آن پس با پدرش امام حسين(عليه السلام) در محنت و گرفتاريهاى فراوان او شريك بود.
او همه اين رنج ها را طى كرد و خود به طور مستقل روياروى گرفتاريها قرار گرفت.
محنت و رنج او وقتى بالا گرفت كه لشكريان يزيد در مدينه وارد مسجد رسول اللّه شدند و اسب هاى خويش را در مسجد بستند، يعنى همان جايى كه انتظار آن مي رفت مكتب رسالت و افكار مكتبى در آنجا انتشار يابد، امّا برعكس، آن مكان مقدّس در عهد آن امام تقوا و فضيلت، به دست سپاه منحرف بني اميّه افتاد و آنان ضمن تجاوز به نواميس مردم مدينه و كشتار فراوان، بي پروايى را از حدّ گذراندند و حرمت مدفن مقدّس رسول اكرم(صلى الله عليه وآله وسلم)و مسجدش را هتك نمودند.
امام سجّاد(عليه السلام) براى پيش راندن مسلمانان به سوى نفرت از بني اميّه و افزودن مبارزه جويى با آنان، تلاش هاى مؤثّرى نمود.
و هر گاه فرصتى به دست مي آمد، مردم را بر ضدّ امويان تحريك مي كرد.
و با احتياط، برنامه حاكمان منحرف را تحت نظر قرار مي داد.
امام(عليه السلام) براى آگاهى مردم، اسلوب دعا را به كار برد، به طورى كه دعاهاى آن حضرت، رويدادهاى عصر او را تفسير مي كند.
صحيفه سجّاديّه كه به زبور آل محمّد مشهور است، اثر بي نظيرى است كه در جهان اسلام، جز قرآن كريم و نهج البلاغه، كتابى به اين عظمت و ارزش، پديد نيامده كه پيوسته مورد توجه بزرگان و علما و مصنّفان باشد.
از ديگر آثار ارزنده به جا مانده از امام سجّاد(عليه السلام)، مجموعه اى تربيتى و اخلاقى است به نام رساله حقوق كه امام(عليه السلام) در آن وظايف گوناگون انسان را در برابر خدا و خود و ديگران، با بيانى شيوا و گويا بيان كرده است.
سرانجام آن حضرت چهل سال بعد از قضيه جانگداز كربلا كه همراه بود با گريه براي شهداي كربلا و صبر بر مصيبتشان در روز 12 و يا 25 محرّم سال 95 هجرى، درمدينه، به دسيسه هشام بن عبدالملك، مسموم گرديد و در 56 سالگى به شهادت رسيد. ومزار شريف آن حضرت در مدينه در قبرستان بقيع ميباشد.
آويشن، رزماري، نعنا، اسطوخودوس و غيره. حتي اسم اين گياهان نيز مشام را پر از عطر طبيعت ميكند. گياهان معطر در طول قرنها به عنوان دارو استفاده شدهاند.
آويشن: ضدعفوني كننده
ساقههاي گل دار آويشن سرشار از تركيبي به نام «تيمول» است كه قاتل باكتريها محسوب ميشود. آويشن ضدعفوني كننده و ضد ويروس قوي است. اين گياه معطر سرفه را تسكين ميدهد و خلطها را دفع ميكند. زماني كه در معدهتان احساس سنگيني ميكنيد براي هضم بهتر غذا به سراغ آويشن برويد. بهتر است بدانيد آويشن حاوي آهن نيز ميباشد.
روش استفاده
آويشن تازه عطر و طعم بيشتري دارد. توصيه ميكنيم از اين گياه در تهيهي سوپ، خورش و همچنين سسهايتان استفاده كنيد. براي خوشمزه تر كردن مايه طعم دهندهي جوجه كباب، كباب، ماهي و غيره نيز از اين گياه معطر غافل نشويد.
اگر مشكل بيخوابي داريد قبل از خواب نعنا نخوريد زيرا باعث بيخوابي ميشود
پودر آويشن را به غذاهايتان اضافه كنيد. البته ميتوانيد از جوشاندهي اين گياه نيز بهرهمند شويد. در عطاريها كپسول و افشرهي خوراكي آويشن نيز به فروش ميرسد.
مصرف آويشن براي افرادي كه از فشار خون بالا رنج ميبرند توصيه نميشود. قبل از مصرف حتماً با پزشكتان مشورت كنيد. افشرهي خوراكي آويشن نيز براي زنان باردار، شيرده و كودكان مورد منع مصرف دارد.
رزماري: براي هضم غذا
رزماري ضداسپاسم و ادرار آور است، به هضم غذا كمك ميكند و مشكلات كبدي و مربوط به صفرا را تسكين ميدهد.
روش مصرف
رزماري تازه را به قطعات خيلي ريز خرد كنيد و در سُسهايتان بريزيد. اين گياه معطر به سُسها و مايههاي طعم دهنده مزهي خوبي ميدهد. ميتوانيد از پودر آن نيز در سالادهايتان استفاده كنيد.
در صورت مشكلات كبدي ميتوانيد از افشرهي خوراكي رزماري استفاده كنيد. البته بهتر است با داروساز، پزشك يا عطار در مورد نحوهي مصرف آن مشورت كنيد. البته توجه داشته باشيد كه استفادهي بيش از حد اين گياه ميتواند باعث تحريك كليهها شود.
مريم گلي: دوست سلامت خانمها
گياه مريم گلي حاوي استروژن گياهي است و براي همين آن را گياه دوست خانمها مينامند. مريم گلي گرگرفتگي دورهي يائسگي را كاهش ميدهد و تعريق را كنترل ميكند. همچنين اين گياه معطر ضدباكتري، ضدعفوني كننده، هضم كنندهي غذا، التيام دهندهي جاي زخم و غيره است.
روش مصرف
اين گياه طعم جديد و عطر و بوي خاصي به گوشت قرمز، گوشت مرغ، پنير و همچنين روغنها و سركه ميدهد. بهتر است كه از برگهاي خشك اين گياه استفاده كنيد زيرا عطر و بوي بيشتري دارد. البته مريم گلي به صورت كپسول نيز به فروش ميرسد. بايد بدانيد كه گياه مريم گلي جلوي تعريق بيش از اندازه را ميگيرد. براي اين كار 10 برگ مريم گلي و چند پر اسطوخودوس را در آب بجوشانيد و هر شب پاها يا دستهايتان را ده دقيقه در اين محلول قرار دهيد. توجه داشته باشيد كه گياهان دارويي نيز بي خطر نيستند و استفادهي بيش از حد آنها مسموميت ايجاد ميكند. در استفادهي اين گياهان زيادهروي نكنيد و اگر مشكل خاصي داريد قبل از مصرف با پزشكتان مشورت كنيد.
اسطوخودوس: آرامش بخش
از اسطوخودوس ميتوان براي فراري دادن حشرات استفاده كرد. بايد بدانيد اين گياه معطر ضدعفوني كننده است، جاي زخم و جراحتهاي سطحي را زود خوب ميكند، ضداسپاسم، آرامبخش، خواب آور بوده و سردرد را تسكين ميدهد.
روش مصرف
ميتوانيد گلهاي اسطوخودوس را به سالاد اضافه كنيد. توجه داشته باشيد كه اسطوخودوس بسيار معطر است و چند پر از گل آن كافي است. اگر ميگرن داريد پيشاني يا شقيقههايتان را با يكي دو قطره افشرهي خوراكي اسطوخودوس ماساژ دهيد.
امروز اول دسامبر مصادف است با ۱۰ آذر روز جهاني مبارزه با ايدز
نام بيماري ايدز(AIDS) از حروف اول كلمات زير گرفته شده است و به معني نقص ايمني اكتسابي است (Acquired Immuno Deficiencsyndrome) يك سيستم دفاعي زيان ديده و معيوب نه تنها به وسيله ويروس اچ. آي. وي. كه در مرحله اول به آن حمله ور شده آسيب ديده است بلكه همچنين با عفونت هاي ديگر مورد حمله قرار مي گيرد. اين سيستم دفاعي آسيب ديده ديگر توانايي و قدرتي براي مقابله و كشتن ويروس هايي كه تا پيش از اين مزاحمتي برايش نداشتند را ندارد.
روبان قرمز سمبل جهاني آگاهي و همبستگي با بيماران مبتلا به HIV و ايدز است و مردم جهان را به نبرد با اين بيماري متحد ميكند.
ويروس اچ. آي. وي. دفاع بدن را روز به روز كاهش مي دهد تا حدي كه هر ميكروبي حتي ميكروبهاي بسيار ضعيف هم فرصت پيدا مي كنند كه بدن را بشدت بيماركنند.
همچنان كه زمان مي گذرد، شخصي كه به ويروس اچ. آي. وي. آلوده شده است، نسبت به قبل بيشتر و بيشتر به بيماري مبتلا مي شود، معمولاً چندين سال بعد از آلودگي و ورود ويروس به بدن، آن ها مبتلا به مريضي هاي خاص ناشناحته و عجيب متعددي مي شوند. اين مرحله اي است كه به آن مي گويند كسي به ايدز مبتلا شده است. وقتي كه شخص به بيماري هاي وخيم خطرناك جدي دچار مي شود و يا زماني كه تعداد سلول هاي دفاعي در بدن شخص آلوده زير ميزان مشخصي به شدت افت كرده باشد.
در كشور هاي مختلف تفاوت هاي اندكي در تعريف اين مرحله وجود دارد كه چه زماني يك شخص را مبتلا به بيماري ايدز و يا هنوز شخص آلوده به ويروس اچ. آي. وي. بنامند. ايدز (Acquired Immune Deficiency Syndrome) يك حالت به شدت وخيم است ودر اين مرحله بدن دفاع بسيارضعيفي در برابر هر نوعي از عفونت و بيماري را دارد.
انقلاب اسلامي، دستاورد مبارزه مردمي است كه از جان، مال و زندگي شان گذشتند. هشت سال دفاع مقدس، سند گران بهاي اين فداكاري ها و از جان گذشتگي هاست. سبك بالان عاشق بي شماري، سوار بر توسن شرف و عزت به معراج خون تاختند و در همان حال، سينه هايي نيز در قفس تنگ بازداشت گاه هاي عراق تپيدند. آنها بهترين ساليان عمر خود را آنجا گذراندند تا نداي حق و حقانيت نواخته شود و نام ايران در اوج درخشش بماند. اسيران ايراني، با پيروي از كاروان اسيران عاشورا، در اسارت آزادگي آفريدند و دشمن رياكار را رسوا ساختند. به احترام اسيران جنگي و مفقودان آن، روز يازده محرم هر سال را كه هم زمان با مصيبت دردناك اسارت اهل بيت پيامبر است، «روز تجليل از اسرا و مفقودان» نام گذاري كرده اند. بزرگ و پاينده باد نام اسيران آزاده و شهيدان گم نام بي قرار كه نشان آنها در بي نشاني شان است.
مقام معظم رهبري درباره عظمت يازدهمين روز محرم و اهميت مناسبت تقويمي روز اسرا و مفقودان مي فرمايد:
يقينا يكي از مناسبت هاي مهم جمهوري اسلامي كه بسيار هم داراي تناسب است، همين روز اسرا و مفقودين است كه با خاطره تاريخي آن مناسبت دارد. همه مي دانيد كه در روز يازدهم محرم، يكي از عظيم ترين فاجعه هاي تاريخ اسلام به وقوع پيوست. اسارتي اتفاق افتاد كه نظير آن را ديگر ملت و تاريخ اسلام نديد و به آن عظمت هم نخواهد ديد. كساني اسير شدند كه از خاندان وحي و نبوت و عزيزترين و شريف ترين انسان هاي تاريخ اسلام بودند. زناني در هيئت اسارت در كوچه و بازارها گردانده شدند كه شأن و شرف آنها در جامعه اسلامي آن روز نظير نداشت. كساني اين عزيزان را به اسارت گرفتند كه از اسلام بويي نبرده بودند و با اسلام رابطه اي نداشتند و خبيث ترين و پليدترين انسان هاي زمان خود بودند. در روز يازدهم محرم، خاندان پيامبر و علي عليهماالسلام اسير شدند و اين خاطره، به عنوان يكي از تلخ ترين خاطره ها، براي ما تا امروز مانده است و خواهد ماند.
جاودانگي نام اسرا در كلام رهبري
مقام معظم رهبري در تجليل مقام اسيران جنگ تحميلي مي فرمايد:
اسراي ما از آن كساني هستند كه نامشان در تاريخ انقلاب و ايران جاودانه خواهد ماند... . اينكه اسلام مي فرمايد: «وَ لِلّهِ الْعِزَّةُ وَ لِرَسُولِهِ وَ لِلْمُوءْمِنينَ» يك وجه از عزت مؤمنين همين است. مؤمن در سخت ترين شرايط هم احساس مي كند عزيز است و احساس ذلت نمي كند و خودش را نسبت به دشمن، خوار احساس نمي كند؛ چون اقتدار معنوي و دروني خودش را حفظ كرده است و از دست نداده است. عزيزان ما كه در بند هستند، اين اتكاي به نفس و عزت نفس و قدرت دروني و داخلي را حفظ كردند و توانستند در همه شرايط، آن عزت و استحكام دروني و شخصيت و هويت مسلماني خودشان را حفظ كنند و دشمن از اينكه بتواند آنها را ذليل كند و درهم شكند و خردشان كند، ناتوان و عاجز شده است. ... رزمندگان عزيز فقط در ميدان جنگ نبود كه مثل شير شجاعت نشان مي دادند، بلكه در اسارت گاه هم همان شيران شجاع و قوي باقي ماندند.
شب شام غريبان حسين است
تمام عرش در دامان حسين است
دگر اين شب سحر از پي ندارد
كه خورشيد جهان بي سر حسين است
امام حسين ( عليه السلام ) ياران خود را نزديك غروب به نزد خود فراخواند .
حضرت علي بن الحسين ( عليه السلام ) مي فرمايد :
من نيز خدمت پدرم رفتم تا گفتار او را بشنوم در حاليكه بيمار بودم پدرم به اصحاب خود فرمود :
" اثنى على الله احسن الثنأ و احمده على السرأ و الضرأ ، اللهم انى احمدك على ان اكرمتنا بالنبوة و جعلت لنا اسماعا و ابصارا و افئده و علمتنا القرآن و فقهتنا فى الدين فاجعلنا لك من الشاكرين ، اما بعد فانى لا اعلم اصحابا او فى ولا خيرا من اصحابى ولا اهلبيت ابر ولا اوصل من اهل بيتى فجزاكم الله جميعا عنى خيرا . الا و انى لاظن يومنا من هؤلأ الاعدأ غدا و انى قد اذنت لكم جميعا فانطلقوا فى حل ليس عليكم منى ذمام ، هذا الليل قد غشيكم فاتخذوه و جملا و لياخذ كل رجل منكم بيد رجل من اهل بيتى فجزاكم الله جميعا ثم تفرقوا فى البلاد فى سوادكم و مدائنكم حتى يفرج الله فان القوم يطلبوننى و لو اصابونى لهوا عن طلب غيرى . "
من يارانى بهتر و با وفاتر از اصحاب خود سراغ ندارم و اهل بيتى فرمانبردارتر و به صله رحم پاى بندتر از اهل بيتم نمى شناسم ، خدا شما را به خاطر يارى من جزاى خير دهد ! من مى دانم كه فردا كار ما با اينان به جنگ خواهد انجاميد . من به شما اجازه مى دهم و بيعت خود را از شما بر مى دارم تا از سياهى شب براى پيمودن راه و دور شدن از محل خطر استفاده كنيد و هر يك از شما دست يك تن از اهل بيت مرا بگيريد و در روستا ها و شهر ها پراكنده شويد تا خداوند فرج خود را براى شما مقرر دارد . اين مردم ، مرا مى خواهند و چون بر من دست يابند با شما كارى ندارند .
خداي را ستايش مي كنم بهترين ستايش ها و او را سپاس مي گويم درخوشي و ناخوشي . بارخدايا ! تو را سپاسگزارم كه ما را به نبوت گرامي داشتي و علم قرآن و فقه دين را به ما كرامت فرمودي و گوشي شنوا و چشمي بينا و دلي آگاه به ما عطا كردي ، ما را از زمره سپاسگزاران قرار بده . من ياراني بهتر و با وفاتر از اصحاب خود سراغ ندارم و اهل بيتي فرمانبردارتر و به صله رحم پاي بندتر از اهل بيتم نمي شناسم . خدا شما را بخاطر ياري من جزاي خير دهد . من مي دانم كه فردا كار ما با اينان به جنگ خواهد انجاميد .
من به شما اجازه مي دهم و بيعت خود را از شما برمي دارم تا از سياهي شب براي پيمودن راه و دور شدن از محل خطر استفاده كنيد و هر يك از شما دست يك تن اهل بيت مرا بگيريد و در روستا ها و شهر ها پراكنده شويد تا خداوند فرج خود را براي شما مقرر دارد . اين مردم مرا مي خواهند و چون بر من دست يابند با شما كاري ندارند .