امام حسين عليهالسلام قسمتي از زمين كربلا كه قبر مطهرش در آن واقع ميشد را از اهالي نينوا و غاضريه به شصت هزار درهم خريداري كرد و با آنها شرط كرد كه مردم را براي زيارت راهنمايي نموده و زوّار او را تا سه روز ميهمان كنند.
در اين روز "عمر بن سعد" مردي بنام "كثير بن عبداللّه" ـ كه مرد گستاخي بود ـ را نزد امام عليهالسلام فرستاد تا پيغام او را به حضرت برساند. كثير بن عبداللّه به عمر بن سعد گفت: اگر بخواهيد در همين ملاقات حسين را به قتل برسانم؛ ولي عمر نپذيرفت و گفت: فعلاً چنين قصدي نداريم.
هنگامي كه وي نزديك خيام رسيد، "ابو ثمامه صيداوي" (همان مردي كه ظهر عاشورا نماز را به ياد آورد و حضرت او را دعا كرد) نزد امام حسين عليهالسلام بود. همينكه او را ديد رو به امام عرض كرد: اين شخص كه ميآيد، بدترين مردم روي زمين است. پس سراسيمه جلو آمد و گفت: شمشيرت را بگذار و نزد امام حسين عليهالسلام برو. گفت: هرگز چنين نميكنم.
ابوثمامه گفت: پس دست من روي شمشيرت باشد تا پيامت را ابلاغ كني. گفت: هرگز! ابوثمامه گفت: پيغامت را به من بسپار تا براي امام ببرم، تو مرد زشتكاري هستي و من نميگذارم بر امام وارد شوي. او قبول نكرد، برگشت و ماجرا را براي ابن سعد بازگو كرد. سرانجام عمر بن سعد با فرستادن پيكي ديگر از امام پرسيد: براي چه به اينجا آمدهاي؟ حضرت در جواب فرمود:
"مردم كوفه مرا دعوت كردهاند و پيمان بستهاند، بسوي كوفه ميروم و اگر خوش نداريد بازميگردم...
زمستان پشت در است، از همين الآن لباسهاي گرم از گنجه ها بيرون آمده، نوك بينيها قرمز شده، ليز خوردنها شروع شده و پتوها خيلي عزيز شدهاند. گاه گداري هم ميبينيد كه بدنتان انرژي كم ميآورد و زود خسته ميشويد. طبيعي است كه در فصل سرما آدم به انرژي بيشتري نياز داشته باشد. راه حل مقابله با خستگيهاي زمستان و كمبود انرژي در بشقابهاي شماست. در اين جامادهي به چندين ماده ي غذايي مفيد كه قدرت بدنيتان را بالا ميبرد اشاره ميكنيم
كيوي
اگر مسابقهاي بين كيوي و پرتقال بگذارند تا مشخص شود ويتامين C كدام بيشتر است به نظرتان دست كدام بالا ميرود؟ درست گفتيد: كيوي! بدانيد براي اين كه در فصل سرما شاداب و سرحال باشيد به ويتامين C نياز داريد. اين ويتامين يك قهرمان ضدخستگي است. از اين گذشته ويتامين C باعث جذب حداكثري آهن ميشود. حتماً ميدانيد كه آهن نيز براي مقابله با خستگي و بي حالي لازم و ضروري است.
البته كيوي تنها قهرمان ويتامين C نيست بلكه در اين ميوهي پشمالو ويتامين E و B6 نيز وجود دارد براي همين يك ميوهي انرژي زا، تقويت كننده و مفيد است. پس بفرماييد كيوي!
موز
اگر دنبال يك ميوهي انرژيزا ميگرديد موز را دريابيد. اين ميوه علاوه بر داشتن ويتامين B6 و ويتامين C سرشار از منيزيم و گلوسيدها نيز ميباشد و همينها از موز يك ميوهي انرژي زا ساختهاند. حواستان باشد موزهاي رسيده ويتامين كمتري دارند و هر چه رسيده تر باشند قندهاي دير جذب آنها به قندهاي زود جذب تبديل ميشوند. نكتهي ديگري كه بايد خيلي دقت كنيد اين است كه موز يك ميوهي پركالري است و زيادهروي در مصرف آن به نفع تناسب اندامتان نخواهد بود. اگر ورزش ميكنيد قبل از شروع جلسهي ورزشيتان يك عدد موز ميل كنيد به خاطر اينكه اين ميوه دو برابر بيشتر از ميوه هاي ديگر انرژي دارد. در عوض هيچ وقت شبها و بعد از شام موز نخوريد.موز حاوي پروتئيني به نام تريپتوفان است كه در بدن به سروتونين تبديل ميشود. سروتونين مولكول خوشي و شادابي است و شما را خوش خلق و مهربان ميكند. پس اگر ميخواهيد با انرژي و در عين حال خوش اخلاق باشيد موز را دريابيد.
پرتقال
گفتيم كه ميزان ويتامين C كيوي بيشتر از پرتقال است با اين حال اين ميوه به راحتي حدود 80 درصد نياز روزانهي ما به ويتامين C را تأمين ميكند. پس به اين بهانه از مصرف آن غافل نشويد. در فصل سرما حتماً مركبات پاي ثابت سبد ميوهتان باشد. گاهي كيوي، گاهي پرتقال، نارنگي و غيره.
براي اينكه بين روز ناگهان انرژيتان ته نكشد توصيه ميكنيم آلو خشك، زردآلوي خشك يا كشمش ميل كنيد. اين ميوه هاي خشك سرشار از آهن هستند و مانند يك مادهي ضدخستگي عمل ميكنند.
شكلات سياه
حتماً شكلات خورهاي حرفهاي ميدانند كه شكلات سياه سرشار از منيزيم است. منيزيم يك مادهي ضد خستگي قوي محسوب ميشود. علاوه بر اين شكلات سياه افسردگي را از شما دور ميكند و شما را سرحال ميآورد. البته بايد در انتخاب آن دقت كنيد. شكلاتهايي را خريداري كنيد كه ميزان كاكائوي آن بيشتر باشد. در اين صورت كم چربتر هم خواهند بود.
گوشت قرمز
كمبود آهن باعث احساس خستگي زود گذر و در برخي موارد حتي خستگي مزمن طولاني مدت ميشود كه با ضعف عمومي بدن همراه است. براي تأمين آهن بهترين راه مصرف گوشت قرمز، گوشت مرغ، بوقلمون و غيره است. آهن موجود در اين مواد غذايي بهتر جذب بدن ميشود. گياهخواران براي تأمين آهن مورد نياز خود حتماً بايد حبوباتي مانند عدس يا سبزيجاتي مانند سبزيجات برگ سبزدار ميل كنند.
آجيل
گردو، آجيلها و كلاً انواع مغزها و دانههاي روغني علاوه بر امگا 3 سرشار از ويتامينها و املاح معدني نيز ميباشند. اين مواد غذايي خوشمزه و پرطرفدار ويتامين E، B1، B6 و همچنين پتاسيم و آهن به بدن ميرسانند و انرژي زا هستند.البته توجه داشته باشيد آجيلها سرشار از چربي و پركالري هستند و زيادهروي در مصرف آنها به نفع تناسب اندامتان نخواهد بود.
بارالها! عنايت خود را از ما دريغ مدار و ناموس دهر و ولي عصر (اراحنا فداه) را از ما راضي فرما و ما را از نور هدايت هميشه بهره مند نما."انك مجيب قريب"
نام: مسجد هدايت
نشاني: خيابان جمهوري اسلامي، خيابان استانبول، بين خيابان لاله زار و فردوسي (منطقه 12 شهرداري تهران)
تاريخ بناي نخستين: 1324 ه.ش
تاريخ بازسازي: 1368
باني بناي نخستين: مهدي قليخان هدايت معروف به مخبرالسلطنه
معماران و هنرمندان: احمد نجفي زنجاني، سيد محمد علي صغير، حاج محمدعلي غروي و حسن زرين خط
اهميت وقايع تاريخي
مسجد هدايت از آن جهت كه شاهد حضور جريان هاي حزبي و روشنفكري و مذهبي دوران انقلاب بوده، نقطه طلاقي افكار گوناگون با افكار آيت الله طالقاني بودها است . اين مسجد در تاريخ انقلاب اسلامي جايگاه ويژه اي داشته، و سخن درباره ي حوادث و وقايعي كه در آنجا اتفاق افتاده بسيار است .
مدير لايق كسي است كه همواره در صدد گسترش تدريجي دامنه تلاش هاي خود باشد اساسآ ادامه وجود يك سازمان، به طور مستقيم به توانايي و قدرت آن سازمان در به ثمر رساندن اهداف و مقاصد خود در شرايط مختلف دارد.بدون توسعه فعاليت هر سازمان در معرض خطر جدي قرار ميگيرد و به تدريج حذف ميشود.روايات بر لزوم رشد كمي و كيفي تاكيد شده و چنين آمده است : "كسي كه دوروزش مساوي باشد، زيان كار است "
فرياد يا محمدا حسين رسيد به كربلا
امام حسين عليهالسلام در روز پنجشنبه دوم محرم الحرام سال 61 هجري به كربلا وارد شد.عالم بزرگوار "سيد بن طاووس" نقل كرده است كه: امام عليهالسلام چون به كربلا رسيد، پرسيد: نام اين سرزمين چيست؟ همينكه نام كربلا را شنيد فرمود: اين مكان جاي فرود آمدن ما و محل ريختن خون ما و جايگاه قبور ماست. اين خبر را جدم رسول خدا صلي الله عليه و آله به من داده است.
در اين روز "حر بن يزيد رياحي" ضمن نامهاي "عبيداللّه بن زياد" را از ورود امام عليهالسلام به كربلا آگاه نمود.
در اين روز امام عليهالسلام به اهل كوفه نامهاي نوشت و گروهي از بزرگان كوفه ـ كه مورد اعتماد حضرت بودند ـ را از حضور خود در كربلا آگاه كرد. حضرت نامه را به "قيس بن مسهّر" دادند تا عازم كوفه شود.4 اما ستمگران پليد اين سفير جوانمرد امام عليهالسلام را دستگير كرده و به شهادت رساندند. زماني كه خبر شهادت قيس به امام عليهالسلام رسيد، حضرت گريست و اشك بر گونه مباركش جاري شد و فرمود:
"اللّهُمَّ اجْعَلْ لَنا وَلِشِيعَتِنا عِنْدكَ مَنْزِلاً كَريما واجْمَعْ بَينَنا وَبَينَهُمْ فِي مُسْتَقَرٍّ مِنْ رَحْمَتِكَ، اِنَّكَ عَلي كُلِّ شَييءٍ قَديرٌ؛
خداوندا! براي ما و شيعيان ما در نزد خود قرارگاهِ والايي قرار ده و ما را با آنان در جايگاهي از رحمت خود جمع كن، كه تو بر انجام هر كاري توانايي."
«مسلم» پسر «عقيل» پسر «ابوطالب» عليه السلام است. عقيل برادر امام علي عليه السلام و مسلم پسر عموي امام حسين عليه السلام است. مادر مسلم كنيز بود و «عليّه» نام داشتو عقيل او را از شام خريده بود.
محورهاي بيعت مردم با مسلم
مردم با شوق فراوان بيعت خود با مسلم را بر چند اصل استوار ساختند:
1. دعوت مردم به كتاب خدا و سنت رسول او؛
2. پيكار با بي دادگران؛
3. دفاع از مستضعفان؛
4. رسيدگي به حال محرومان جامعه؛
5. تقسيم غنائم به طور مساوي در بين مسلمانان؛
6. ردّ مظالم (بازگرداندن حق مظلوم) به اهل آن؛
7. ياري اهلبيت عليه السلام؛
8. مسالمت با كساني كه سر ستيز ندارند؛
9. پيكار با متجاوزان.
درسي كه ميتوان گرفت: بايد به اين اصول معقول و مقبول نگريست و اين كه چگونه مردم به درستي راه حق را بازيافته بودند.
نامه مسلم به امام حسين عليه السلام
بيعت اكثر مردم، مسلم را مطمئن كرده بود كه امام اگر به كوفه بازآيد، همه چيز از نو بنا خواهد شد. او در نامهاي به حضرت نوشت كه هيجده هزار نفر از مردم كوفه بيعت كردهاند. از امام خواست كه با شتاب به كوفه رهسپار شوند؛ چرا كه مردم سخت مشتاق ديدار اويند.
مسلم نامه خود را ضميمه نامه اهل كوفه كرد و به «عابس بن ابي شبيب شاكري» سپرد تا به همراه «قيس بن مسهّر صيدواي» به خدمت امام برسانند.
يزيد و كوفه
خبر ارسال نامه مسلم به يزيد رسيده بود. او به والي تازه براي كوفه ميانديشيد. «سرجون» غلام وفادار پدرش (معاويه) را احضار كرد و او را از وضع كوفه، «نعمان بن بشير» و بيعت مردم آگاه ساخت و در مورد والي جديد كوفه از او نظر خواست.
سرجون گفت: «اگر پدرت معاويه اينك زنده ميشد نظر او را به كار ميبستي؟»
يزيد گفت: «آري». سرجون كينه يزيد به ابن زياد را ميدانست. فرمان معاويه را كه قبل از مرگ براي عبيدالله نوشته و او را به حكومت كوفه نصب كرده بود بيرون آورد و به يزيد نشان داد. پس از آن بود كه يزيد عبيدالله بن زياد را كه والي بصره بود به ولايت كوفه نيز گماشت. اين فرمان به همراه نامهاي توسط «مسلم بن عمرو باهلي» براي عبيدالله بن زياد فرستاده شد.
يزيد نامهاي براي عبيدالله نوشت: «افرادي كه روزي مورد ستايشاند، روز ديگر به ننگ و نفرين دچار ميشوند، و چيزهاي ناپسند به صورت دل پسند در ميآيند و تو در مقام و منزلتي قرار داري كه شايسته آن هستي، به قول شاعر عرب: تو بالا رفتي و از ابرها پيشي گرفتي و بر فراز آنها جاي گرفتي. براي تو جز مسند خورشيد جايگاهي نيست.»
او در اين نامه به عبيدالله فرمان داد كه در عزيمت به كوفه شتاب كند و پس از دستگيري، مسلم به عقيل را به قتل رساند يا تبعيد كند.
درسي كه ميتوان گرفت: گاه اهل خلاف در كنار يكديگر قرار ميگيرند تا كه به اهداف باطل خود برسند. بر اهل ايمان و تقوا است كه با وجود وجوه اشتراك فراوان، متحد شوند و سپاه كفر و شرك را به زانو درآورند.
زينب جان :
شرمنده ايم كه بهاي حسيني شدن ما "بي حسين " شدن تو بود و شرمنده تر آنكه تو بي حسين شدي و ما حسيني نشديم .
لبيك يا حسين
ماه محرّم، ماه غم و اندوه اهل بيت (عليهمالسلام) و شيعيان آنهاست و ماه شهادت و يادآوري دلاوريها و شجاعتها و ايثارهاي سيدالشهدا امام حسين(ع) و ياران با وفاي او در كربلاست.
در حديثي از امام علي بن موسي الرّضا(ع) آمده است: «هنگامي كه ماه محرم فرا ميرسيد، كسي پدرم را خندان نميديد و همواره محزون و غمگين بود تا روز دهم يعني روز عاشورا؛ آن روز روزِ مصيبت و حزن و اندوه و گريه پدرم بود و ميفرمود امروز روزي است كه حسين(ع) شهيد شده است».