نام : مسجد امام (مسجد شاه، مسجد سلطاني)
نشاني : محله بازار ضلع جنوبي خيابان 15 خرداد ، روبروي خيابان ناصر خسرو (منطقه 12 شهرداري)
تاريخ بناي نخستين : 1240-1222 ه ق / 1203-1186 ه ش
باني بناي نخستين : فتحعلي شاه قاجار
معماران و هنرمندان : مهدي ملك الكتاب(خطاط) ، آقا مهدي اصفهاني ( خطاط) ، اسدالله عابدين(كاشي كار) ، اسدالله حسين ( كاشي كار )، برهاني (خطاط)، لرزاده (معمار)، احمد ارچنگ(تذهبكار)،فرخ خان(نقاش) ، عبدالله معمارباشي(معمار)
اهميت تاريخي مسجد امام
در اغلب حوادث تاريخي، اجتماعي و سياسي كه در تهران به وقوع پيوسته است مساجد نقس ويژه اي داشته اند و در بسياري از موارد مركز فعاليت هاي مذكور و ارتباط رهبران جنبش هاي انقلابي با مردم بوده اند .در اين ميان مساجد محله بازار تهران، اين نقش را در سطح وسيع تر بر عهده داشته است و اين گونه وقايع در آن ها بيشتر به چشم ميخورد. مسجد امام به لحاظ وسعت و موقعيت جغرافيايي خاص خود نظير اقع شدن در قلب بازار و نزديكي به ارگ سلطنتي و ساختمان هاي دولتي در بسياري از از حركت ها و جنش هاي سياسي كه در تهران صورت گرفته است ، مركز فعاليت هاي بسياري بوده است.از جمله اين موارد مي توان به جنبش تنباكو، مشروطه و انقلاب اسلامي اشاره كرد.
در دوره قاجاريه و دوره بعد و حتي در آستانه انقلاب اسلامي اين مسجد نه تنها در كانون فعاليت هاي مخالفان رژيم بوده،بلكه خود حكومت و دولت وقت نيز از اين مسجد به عنوان مركز اطلاع رساني و ارتباط ميان خود و مردم جهت برگزاري برخي مراسم نظير دعا و نيايش براي سلطنت و نماز استفاده مي كرده است . به عنوان مثال ناصرالدين شاه جهت اقامه نماز جماعت به اين مسجد مراجعه مي كرده است .
1.تشكيل كلاس هاي آموزش قرآن ،عقايد ، احكام و انجام مراحل ثبت نام و امور اجرايي آن .
2. برگزاري مراسم مذهبي به نحو احسن، با مشاركت و همكاري كانون فرهنگي،بسيج و مردم محل .
3. انجام و نظارت بر تبليغات لازم براي فعاليت هاي مسجد .
4. دعوت از سخنراني كه امام جماعت تعيين ميكند .
5. بقاري ارتباط با مراكز آموزشي منطقه و دعوت از آنان و استفاده از امكانات فرهنگي محل.
نام: مسجد هدايت
نشاني: خيابان جمهوري اسلامي، خيابان استانبول، بين خيابان لاله زار و فردوسي (منطقه 12 شهرداري تهران)
تاريخ بناي نخستين: 1324 ه.ش
تاريخ بازسازي: 1368
باني بناي نخستين: مهدي قليخان هدايت معروف به مخبرالسلطنه
معماران و هنرمندان: احمد نجفي زنجاني، سيد محمد علي صغير، حاج محمدعلي غروي و حسن زرين خط
اهميت وقايع تاريخي
مسجد هدايت از آن جهت كه شاهد حضور جريان هاي حزبي و روشنفكري و مذهبي دوران انقلاب بوده، نقطه طلاقي افكار گوناگون با افكار آيت الله طالقاني بودها است . اين مسجد در تاريخ انقلاب اسلامي جايگاه ويژه اي داشته، و سخن درباره ي حوادث و وقايعي كه در آنجا اتفاق افتاده بسيار است .
مدير لايق كسي است كه همواره در صدد گسترش تدريجي دامنه تلاش هاي خود باشد اساسآ ادامه وجود يك سازمان، به طور مستقيم به توانايي و قدرت آن سازمان در به ثمر رساندن اهداف و مقاصد خود در شرايط مختلف دارد.بدون توسعه فعاليت هر سازمان در معرض خطر جدي قرار ميگيرد و به تدريج حذف ميشود.روايات بر لزوم رشد كمي و كيفي تاكيد شده و چنين آمده است : "كسي كه دوروزش مساوي باشد، زيان كار است "
مسجد محل تشكيل جلسات شوراي مسلمانان براي تصميم گيري در امور سياسي و داخلي بود، چنان كه مركز پذيرش نمايندگان خارجي و تنظيم روابط با آنان بود. در دوران بعد بيعت، انتخاب و نصب و عزل ها و حتي مباحثات و مجادلات سياسي نيز در مسجد صورت مي پذيرفت .
عدالت موجب استواري نطام مديريت، قرار گرفتن هر چيز و هركس در جايگاه خود، انجام قانونمند امور و در نتيجه موفقيت و مبوبيت مدير ميگردد. امام علي(ع) مي فرمايد:«العدل يضع الامورمواضعها».«عدل امور را در جايگاه خود قرار ميدهد». همچنين مدير بايد امين باشد مسئوليت خود را امانت الهي تلقي كند و از اموال افرادي كه در اختيار اوست به طور صحيح و نه براي تبليغ خود و امور شخصي استفاده نمايد . افزون بر آن، با عنايت به « الجالس بالامانه»«سخن ها امانت است» انچه ديگران با او در ميان ميگذارند يا اخبار سري و محرمانه كه به او ميرسد، بازگو و افشاء ننمايد .
ايده مديريت اسلامي از چشمه ساز زلال قران كريم ، نهج البلاغه و سنت و سيره پيامبر(ص) و امام معصوم (ع) خوشه برميگيرد و در سايه سار معيارهاي گرانسنگ و نظام ارزشي مكتب حيات بخش اسلام، رشد و بالندگي مي يابد .
مديريت هنر و علم به كارگيري صحيح افراد و امكانات در جهت وصول به اهداف سازماني است به نحوي كه با موازين شرع مغايرت نداشته باشد .